Nekada njive, a sada "zgrade niču kao pečurke"

Stanari Višnjičke ulice u Beogradu, kažu da pred njihovim očima cveta divlja gradnja.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2018.

18:44

Nekada njive, a sada
Foto: Thinkstock

Višnjička Banja više od dve decenije susreće se sa divljom gradnjom na mestima gde su nekada bile njive. Stanari okolnih zgrada kažu da "nove zgrade niču kao pečurke" i da se nelegalno priključuju na kanalizaciju čime se stvaraju dodatni problemi.

Meštani Višnjičke Banje ne žele javno da govore o ovom problemu međutim ono što smo uspeli da saznamo je da je ova gradnja nelegalna i da je javna tajna ko je vlasnik ovih objekata.

Iako su nas meštani i obavestili o problemu u Višnjičkoj ulici , sve što su imali da kažu rekli su iza kamera, verovatno zbog toga što je kako nezvanično tvrde - vlasnik objekata kriminalac. A oni koji su pristali da daju odgovor - ipak tvrde drugačije.

"Ne bre to je legalno, kažu da imaju građevinsku dozvolu", tvrde.

Da je legalno - nije jer tabla sa informacijama o projektima i izvođačima ne postoji ni na jednom od tri gradilišta na koliko smo naišli. Dok svako navodi vodu na svoju vodenicu, ne razmišlja se o vodi koja zaista može biti problem kada se Dunav izlije, a kako je uglavnom građeno uz vodu, problemima neće biti kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: