Ko nema keš, unovčava ček, ali to papreno košta

Građani kojima ovih dana nedostaje keš, a u banci su prezaduženi i nemaju kreditne kartice, do novca mogu da dođu jednim telefonskim pozivom.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

15:14

Ko nema keš, unovčava ček, ali to papreno košta
(Foto: Thinkstock, ilustracija)

Dovoljno je da okrenu broj mobilnog telefona iz oglasa koji je ovih dana osvanuo na većini autobuskih stanica u gradu: "Unovčavam čekove građana na sedam rata, povoljno i uz dogovor”.

I dok je većinu građana na stanicama na Banovom brdu, u Rakovici, Resniku, Zemunu ovaj oglas vratio u devedesete godine prošlog veka, kada se do gotovine neretko dolazilo unovčavanjem čekova (dovoljno je bilo poznavati poslovođu u radnji), oni koji su čitali oglas zapitali su se ko još uopšte uzima čekove u banci, kada većina ima kartice i može da plaća na odloženo, kao čekom.

Onaj ko nudi ovu "finansijsku pomoć” preko bandere ima i računicu zašto to radi. Za jedan unovčeni ček od 5.000 dinara i odloženo plaćanje na mesec dana uzima proviziju od osam odsto, odnosno 400 dinara, prenosi Politika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: