Turci sve više ulažu u Srbiju, razmena u usponu

Beograd -- Ekonomski i trgovinski odnosi Srbije i Turske u poslednjih nekoliko godina u stalnom su usponu, a trgovinska razmena premašila je milijardu dolara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

To je rekao ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič na sastanku sa predsednikom skupštinskog Odbora za spoljne poslove Žarkom Obradovićem.

Predsednik Odbora je istakao da je osim odlične bilateralne saradnje neophodno intenzivirati i dodatno unaprediti međuparlamentarnu saradnju.

Ambasador Bilgič je naveo da su ekonomski i trgovinski odnosi dveju zemalja u poslednjih nekoliko godina u stalnom usponu i da je trgovinska razmena premašila milijardu dolara.

Naglasio je da se broj turskih investicija u Srbiji iz godine u godinu znatno povećava i dodao da je u januaru ove godine otvorena fabrika vunice u Lebanu, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Sagovornici su se složili da bi za dodatno unapređenje međuparlamentarne saradnje bilo veoma korisno da se sastanu predsednici odbora za spoljne poslove dvaju parlamenata, u cilju boljeg razumevanja i razmene iskustava.

Vesti

Dinar bez oscilacija

Zvanični srednji kurs dinara iznosiće sutra 118,0237 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija sreda 28.02. 19:56 Komentara: 0
strana 1 od 272 idi na stranu