"Ja ću lično pomoći da izvoz prošire i u Rusiju" FOTO

Ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović najavio je da će uskoro biti raspisan konkurs za finansiranje start-ap kompanija.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 01.02.2018.

14:57

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

On je istakao da je reč o konkursu u vrednosti od 250 miliona dinara

Popović je tokom posete preduzeću "Mont Stubline" podsetio da je ministarstvo već obezbedilo 100 miliona dinara za finansiranje ženskog inovacionog preduzetništva.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
"Za žensko inovaciono preduzetništvo su predviđena sredstva od preko 100 miliona dinara, a uskoro će biti konkurs za još 250 miliona dinara za start-ap, nove kompanije, kao i za one koje već imaju svoju inovacionu delatnost", kaže Popović.

Pre svih, objašnjava on, novi konkurs je namenjen mladima koji žele da se bave inovacijama u okviru malih i srednjih preduzeća.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Obilazeći preduezće "Mont Stubline" iz Obrenovca, koje se bavi proizvodnjom i montažom delova za postrojenja za biomasu, Popović je rekao da je ovoj kompaniji država pomogla da unaprede proizvodnju sredstvima od oko 25 miliona dinara.

"Želim posebno da naglasim da vlasnici kompanije nisu pripadnici ni jedne političke partije. Mene stranačka pripadnost apsolutno ne interesuje. Interesuju me samo firme koje dobro rade i dobro proizvode", kaže Popović.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Napominje da je razlog zašto se država odlučila da pomogne i ovom preduzeću i taj, što će, kaže, ova firma sredstva uložiti u povećanje broja radnika i povećanje izvoza.

"Ova kompanija praktično svu svoju proizvodnju izvozi u zemlje Evropske unije, a ja ću im lično pomoći da izvoze i u Rusiju", kaže Popović.

Inače, ova kompanija je za projekat "Ekonomični izmenjivači toplote za pasterizaciju organskog otpada" dobilo sredstva kroz Program saradnje nauke i privrede Fonda za inovacionu delatnost u visini od 212.266 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: