"Licenca na 5 god? Mi smo manje važni ljudi" FOTO

Zaposleni u auto-školama protestovali ispred vlade nezadovoljni odredbama izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim se, kako kažu, diskriminišu instruktori.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Sreda, 27.12.2017.

12:00

Foto: Filip Èukanoviæ

Prema rečima Predraga Janjuševića, instruktora iz Smedereva, problem je što se instruktori svrstavaju u grupu ''manje važnih ljudi'' zato što se od njih traži da na svakih pet godina polažu licence za instruktore.

''To ne radi više nijedna struka, ni lekari, arhitekte. Svi imaju seminare unapređenja znanja koje mi, takođe, pohađamo. Nismo protiv seminara, ali jesmo protiv da se izmenama zakona vrši diskriminacija instruktora'', rekao je Janjušević.

Oni su i protiv predložene izmene po kojoj bi Vlada Srbije umesto minimalne određivala maksimalnu cenu obuke za sticanje vozačke dozvole.

Kako je rečeno to bi u prevodu značilo goru obuku jer bi svi ''jurili'' da ponude što niže cene i obuka više ne bi bila kvalitetna.
Foto: Filip Èukanoviæ
Instruktori su zatražili da ih primi neko iz vlade.

Inače, kak javlja naš reporter, automobili auto-škola parkirani su u Nemanjinoj i ulici Kneza Miloša, ali saobraćaj finkcioniše pošto je blokirana samo jedna saobraćajna traka u jednom smeru.
Foto: Filip Èukanoviæ
Procenjuje se da u Srbiji ima oko 400 auto-škola koje imaju više od 3.000 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: