Na prodaji jedna od napoznatijih firmi u SFRJ

Ćuprija -- Stečajni upravnik Grafičkog preduzeća "Mladost" iz Ćuprije Rajko Fuštar oglasio je prodaju, javnim nadmetanjem, pokretne imovine ove firme.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Uz "Aero" Celje i "Lipa Mill", ovo je nekada bila najpoznatija firma u ovoj delatnosti u SFRJ.

Javno nadmetanje zakazano je za 17.oktobra a cena je 481.295,20 dinara a rok za otkup prodajne dokumentacije je 12.oktobra, stoji u oglasu za prodaju.

Oglas je, raspisan na osnovu rešenja o bankrotstvu Privrednog suda u Kragujevcu, rečeno je Tanjugu u Kanceleriji stečajnog upravnika u Kragujevci gde će se i držati javno nadmetanje.

Na prodaju je oprema i inventar mašinske radionice, sredstva koja se nalaze u staroj upravnoj zgradi, po specifikaciji, zalihe gotovih proizvoda - knjižara, vozilo "jugo florida", oprema i ineventar koja se nalazi u upravnoj zgradi, po specifikaciji, stoji u oglasu.

Do sada je održano pet nadmetanja u kojima je prodavana "nepokretna i pokretana" imovina ovog nekada poznatog preduzeća: zgrade štamparija površine 4.632 kvadratna metra i reprofotografija, zgrada gafičke industrije - pogon samolepljivih etiketa, i prizemni objekat, zgrada knjigovežnica i kartonaža...

Na nademetanju, 15. aprila prošle godine Skupština opštine Chuprija je kupila magacinsku halu površine 2.500 kvadrata i upravnu zgardau od 850 kvadrata, za 27.000.000 dinara, gde će ovog meseca, kako je ranije planirano, početi da radi jedna firma iz Turske.

"Mladost" koja je osnovana 1952.godina, je bila prodata 27.januara 2005.godina Preduzeću eksport import "Živković" iz Jagodine, koji je umesto novih mašina za proizvodnju školskog pribora, koverti, mapa, kancelarijskog pribora, transportnih kutija, samolepljivih etiketa, kako je bilo dogovoreno, uneo mašinu za pravljenje "pampura" - zapušaca za boce, rekao je Tanjugu bivši zamenik generalnog direktora "Mladosti" Milovan Simić.

"Živković" posle "Mladost" prodaje firmama "Beta trade" i "Mladost" iz Beograda, sa kojima Agencija za privatizaciju raskida ugovor 2009. godine zato što "nisu servisirale tekuće obaveze firme, nisu izmirivali obaveže prema zaposlenima, dugotrajna blokada poslovnog računa", kaže Simić.

U trenutku privatizacije u "Mladosti" je radilo 180 radnika, kojima novi vlasnik nije isplatio 14 plata niti ima je uplatio doprinose. "Mladost" ne radi oko šest godina.

strana 1 od 263 idi na stranu