Pare od dijapsore samo formalno

Ministarstvo vera i dijaspore najavilo je intenzivnije informisanje srpske poslovne dijaspore o mogućnostima ekonomske saradnje sa maticom.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2011.

15:57

Default images

Posebna pažnja biće, kako je saopštilo Ministarstvo, posvećena afirmaciji transfera novčanih doznaka u Srbiju formalnim kanalima.

Ministarstvo vera i dijaspore će u narednom periodu organizovati biznis forume sa privrednicima iz dijaspore i bilateralne skupove, kao oblike predstavljanja srpske privrede u dijaspori, najavio je ministar vera i dijaspore Srdjan Srećković.

"Namera nam je da predstavimo projekte ekonomske, komunalne i socijalne infrastrukture i da podstaknemo ulaganja u ovu oblast. Tu ne treba zanemariti poljoprivrednu i prehrambenu industriju, kao razvojne šanse Srbije“, istakao je ministar Srećković.

Srećković dodao da će biti podsticana trgovina Srbije i susednih zemalja, posredovanjem srpske dijaspore u tim zemljama i napomenuo da je važno da se promovišu prednosti koje Srbija ima na osnovu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) i sporazuma o slobodnoj trgovini sa zemljama u Centralnoj Evropi (CEFTA), Područjem slobodne trgovine u Evropi (EFTA), Rusijom, Turskom, Belorusijom i Kazahstanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

22 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: