Hronika 18

08.05.2024.

16:58

Stigla nova veštačenja u slučaju ubistva Danke Ilić: Nijedan biološki trag iz kola nije njen?

Više javno tužilaštvu u Zaječaru potvrdilo je informaciju, koja se pojavila u pojedinim medijima, da nova DNK veštačenja koja su pristigla u to tužilaštvo ne pokazuju da postoje biološki tragovi ubijene devojčice Danke Ilić (2) iz Bora.

Izvor: B92

Stigla nova veštačenja u slučaju ubistva Danke Ilić: Nijedan biološki trag iz kola nije njen?
RINA

Podeli:

Kako pojedini mediji prenose, u pitanju su DNK veštačenja preko 400, od ukupno 500 tragova, izuzetih iz vozila JKP "Vodovod" koje su, kako se sumnja, koristili osumnjičeni D. D. i S. J. prilikom zločina.

"U dosadašnjim pristiglim rezultatima DNK veštačenja nema bioloških tragova devojčice. Međutim, važno je napomenuti da je ovo samo deo veštačenja, jer se veštači mnogo predmeta. Sada je stiglo samo prvih nekoliko izveštaja. Mi očekujemo da pristignu i ostali," rekao je tužilac Miodrag Canović.

Osim ovog seta materijalnih tragova, u toku su i veštačenja alata iz kuća osumnjičenih i drugih predmeta, pronađenih na terenu. Takođe, uskoro se očekuju i rezultati iz Nacionalnog kriminalističko - tehničkog centra, koji je veštačio GPS uređaj iz službenog vozila "Vodovoda", u cilju utvrđivanja svih parametara kretanja D. D. i S. J. na dan nestanka devojčice.

Podsetimo, osumnjičeni radnici borskog "Vodovoda" su 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku.

Prema priznanju D. D. u tužilaštvu, oni su devojčicu udarili automobilom, zadavili je i nakon toga se dogovorili da telo deteta bace na divlju deponiju na Starobanjskom putu.

Odatle ju je, navodno, dva dana kasnije D. D. izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju, zajedno sa ocem i sada pokojnim bratom D. D. (40). Dankino telo do dan danas nije pronađeno.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: