Region 0

07.05.2024.

10:40

Sve više prodavnica povlači ovaj proizvod

Poslednjih dana se sve više priča o jednokratnim plastičnim mlinovima za krupnu so. Čini se da oni, osim soli, u hranu melju i plastiku.

Izvor: Index

Sve više prodavnica povlači ovaj proizvod
Shutterstock/pixfly

Podeli:

Sve više prodavnica iz prodaje povlači ovakve mlinove za so, a dok je za neke mlinove određenih robnih marki hrvatski Državni inspektorat naredio povlačenje iz prodaje, problem bi mogao da bude u baš svim jednokratnim plastičnim mlinovima za krupnu so koji su trenutno u prodaji, piše Indeks.

Naime, do problema dolazi jer su jednokratni mlinovi s plastičnim mehanizmima neprikladni za krupnu morsku so, koja je jako tvrda pa lako dolazi do lomljenja mehanizama.

Osim toga, već je nekoliko mlinova povučeno iz prodaje - počevši od Nadalininog mlinca morske soli od 100 grama, a potom i mlinove krupne morske soli kompanije Kotanyi kao i Podravke, sve zbog prisustva stranog tela, odnosno komada plastike.

Pre nekoliko dana, na stranici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, osvanula su još dva opoziva proizvoda, a reč je o plastičnim mlinovima morske soli marke K Classic od 110 g kao i marke SPICE CHEF od 90 g.

Za oba proizvoda piše da je u njima moguće prisustvo stranog tela. "Uobičajenom i predviđenom upotrebom ambalaže u hrani može nastati strano telo - plastika", piše u obaveštenju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

4 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: