Region 0

07.05.2024.

10:40

Sve više prodavnica povlači ovaj proizvod

Poslednjih dana se sve više priča o jednokratnim plastičnim mlinovima za krupnu so. Čini se da oni, osim soli, u hranu melju i plastiku.

Izvor: Index

Sve više prodavnica povlači ovaj proizvod
Shutterstock/pixfly

Podeli:

Sve više prodavnica iz prodaje povlači ovakve mlinove za so, a dok je za neke mlinove određenih robnih marki hrvatski Državni inspektorat naredio povlačenje iz prodaje, problem bi mogao da bude u baš svim jednokratnim plastičnim mlinovima za krupnu so koji su trenutno u prodaji, piše Indeks.

Naime, do problema dolazi jer su jednokratni mlinovi s plastičnim mehanizmima neprikladni za krupnu morsku so, koja je jako tvrda pa lako dolazi do lomljenja mehanizama.

Osim toga, već je nekoliko mlinova povučeno iz prodaje - počevši od Nadalininog mlinca morske soli od 100 grama, a potom i mlinove krupne morske soli kompanije Kotanyi kao i Podravke, sve zbog prisustva stranog tela, odnosno komada plastike.

Pre nekoliko dana, na stranici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, osvanula su još dva opoziva proizvoda, a reč je o plastičnim mlinovima morske soli marke K Classic od 110 g kao i marke SPICE CHEF od 90 g.

Za oba proizvoda piše da je u njima moguće prisustvo stranog tela. "Uobičajenom i predviđenom upotrebom ambalaže u hrani može nastati strano telo - plastika", piše u obaveštenju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Svet

Ključa; Mađarska besna: Imate tri dana...

Evropska komisija traži više informacija o zahtevu Mađarske i Slovačke da posreduje u postupku konsultacija sa Kijevom, usled ukrajinske zabrane tranzita nafte ruskog Lukoila i odbila je rok od tri dana da odgovori na pritužbu tih zemalja.

20:47

24.7.2024.

22 h

Podeli: