Srbija 1

08.05.2024.

9:36

Hitno povučen proizvod sa našeg tržišta: Odmah ga vratite FOTO

Sa tržišta Srbije povlači se dečije sedište za bicikle robne marke "Thule".

Izvor: B92.net

Hitno povučen proizvod sa našeg tržišta: Odmah ga vratite FOTO
Shutterstock/wavebreakmedia

Podeli:

Razlog povlačenja proizvoda je hemijski rizik, na sajtu za uzbunjivanje NEPRO navedeno je da proizvod može biti toksičan, naročito u kontaktu sa kožom i očima.

Prema portalu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), povučeno sedište robne marke Thule RideAlong sa nazivom modela i brojem tipa RideAlong 100106-100108, proizvedeno u periodu od marta 2021. do oktobra 2023., godine. Na nalepnici ispod sedišta moguće je identifikovati proizvod- broj, godinu i mesec proizvodnje.

Na obuhvaćenim proizvodima uočen je problem izazvan komponentom pojasa čiji nivo supstance usporivača plamena DecaBDE može preći propisane granice. DecaBDE materijal usporava širenje vatre, ali u većoj količini od propisane, može biti toksičan, naročito, ako se proguta ili dođe u kontakt sa kožom ili očima.

Proizvođač će obezbediti novi rezervni deo, sastavljen od dva jastučeta, koji će zameniti trenutno postavljeni pojas, o svom trošku.

NEPRO

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Svet

Ključa; Mađarska besna: Imate tri dana...

Evropska komisija traži više informacija o zahtevu Mađarske i Slovačke da posreduje u postupku konsultacija sa Kijevom, usled ukrajinske zabrane tranzita nafte ruskog Lukoila i odbila je rok od tri dana da odgovori na pritužbu tih zemalja.

20:47

24.7.2024.

20 h

Podeli: