Ljubimac 1

08.05.2024.

14:30

Da li mačke zaista vide bolje noću nego danju?

Generalno, mačke imaju izuzetno dobar noćni vid i reflekse koji im pomažu u lovu i manevrisanju, No, šta je sa dnevnim vidom?

Izvor: Index.hr

Da li mačke zaista vide bolje noću nego danju?
NicO_l/Shutterstock

Podeli:

Mačke imaju izuzetno dobar noćni vid i sposobnost da vide u uslovima slabog osvetljenja, što im omogućuje da love čak i u sumrak ili noću. Njihove oči imaju veliki broj specijalnih fotoreceptora koji im omogućavaju da vide u uslovima slabog osvetljenja mnogo bolje od ljudskog vida, prenosi Index.

Međutim, u poređenju s ljudima, mačji dnevni vid nije tako oštar, posebno u boji i detaljima. To znači da vaša mačka danju ne vidi tako dobro kako vidi noću. Takođe, neke mačke mogu imati određene probleme s vidom kao posledicu genetskih predispozicija, povreda ili bolesti.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: