Svet 2

08.05.2024.

16:50

Sabotaža Specnaza u Ukrajini: Specijalci pod okriljem noći demolirali "Leoparda" VIDEO

Snage za specijalne operacije Ruske Federacije, koje se često nazivaju "elita vojske" ili "Specnaz", nedavno su objavile retko viđen video snimak koji prikazuje jednu od njihovih tajnih operacija u zoni sukoba u Ukrajini.

Izvor: bulgarianmilitary

Sabotaža Specnaza u Ukrajini: Specijalci pod okriljem noći demolirali "Leoparda" VIDEO
EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Podeli:

Prema izveštajima ruske vojske, jedinica Specnaza Vega uspešno je demolirala tenk Leopard iz ukrajinskog kampa na bojnom polju.

Video koji je postavljen na internetu prikazuje tenk Leopard, nemačke proizvodnje, kako manevriše putem pre nego što ga je snaša katastrofalan kraj — direktan pogodak koji je kulminirao eksplozijom.

Sudbina posade tenka, kao što su potencijalne žrtve, povrede ili moguća evakuacija nakon udara, ostaje neotkrivena.

Na snimku se jasno vidi tenk u pokretu, što implicira da se napad dogodio dok je tenk bio u funkciji.

Video snimak ruskog napada možete pogledati OVDE.

Specnaz je strateški iskoristio opskurnost tame, čineći njihov napad dronom neprimećenim, jer posada tenkova u pokretu ne vidi očiglednu opasnost.

Gubici u ratu nisu neuobičajeni; ukrajinska vojska se suočava sa redovnim oštećenjima svoje zapadne vojne opreme u zonama borbenih dejstava. Ni ruska vojska nije potpuno bezbedna, i oni takođe nailaze na svakodnevne napade ukrajinskih oružanih snaga na njihovu opremu.

Međutim, suprotno očekivanjima zapadnih političkih lidera, snabdevanje Ukrajine vojnom opremom nije značajno promenilo igru. U stvari, zapadni vojni eksperti su zaključili da čak ni priliv američke ili evropske vojne opreme nije dovoljan da se ukrajinske oružane snage odupru napadima ruskih trupa, a kamoli da pokrenu uspešnu kontraofanzivu.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: