Promo

08.05.2024.

13:09

Četiri saveta kako se negovati tokom letnjih meseci

Briga o sebi je jedan od zadataka u kome uživamo i koji čini našu svakodnevnu rutinu. Tada biramo da radimo nešto specijalno za sebe, što će nam doneti osećaj zadovoljstva.

Izvor: B92.net

Četiri saveta kako se negovati tokom letnjih meseci
EPA-EFE/Darek Delmanowicz POLAND OUT

Podeli:

Ipak, u svetu u kome živimo, moramo se stalno prilagođavati u pokretu, pa se čini da nam ne ostaje puno vremena da se prepustimo.

Ali, kada dođe leto, a sa njim i sunčani dani, čini se da je sve lakše, samim tim što nam je dan duži. Možemo češće uživati napolju i nositi sve one lepršave haljine koje su nam mesecima stajale u ormaru netaknute.

Leto nas poziva da više budemo u skladu sa sobom i prigrlimo svoju ženstvenost, pa tako prilažemo par saveta kako da se negujete i osećate lepše.

Nega kože na prvom mestu

Nije uzaludna sva buka koja se diže na društvenim mrežama kada su u pitanju rutine nege lica i tela. Korišćenjem različitih proizvoda, štitimo barijeru kože od štetnih uticaja i smanjujemo rizik od perutanja i crvenila kada nas dohvate prvi zraci sunca.

Najvažniji na ovoj listi jeste upravo zaštitni faktor – pri izlaganju suncu važno je da zaštitimo kožu od štetnih zraka.

Jeste nam potrebna optimalna doza vitamina D koji dolazi od sunca, ali postoje veliki rizici od zračenja koje nam može naneti štetu. Stoga je važno da se pre svakog izlaganja suncu dobro obezbedimo nanošenjem krema sa zaštitnim faktorom. A nakon izglanja suncu da kožu nahranimo kvalitetnom hidratantnom kremom.

Rotirajuća četka za kosu kao najbolji izbor za stilizovanje

Večito pitanje – kako stilizovati frizuru na najlakši način tokom leta? Pravo rešenje je rotirajuća četka za kosu, gde imamo više proizvoda u jednom.

Prvenstveno, nema mučenja sa fenom u jednoj ruci, a četkom u drugoj. Rotirajuću četku držimo u jednoj ruci, dok nam druga asistira za odvajanje pramenova po potrebi, pa je proces dodatno olakšan, a vreme za stilizovanje frizure smanjeno duplo.

Rotirajuća četka za kosu emituje manje toplote nego fen, pa će nam biti lakše dok je koristimo, dok će se istovremeno smanjiti negativan uticaj na vlasi i pramenove.

Više nema potrebe da koristite peglu ili figaro za uvijanje, kada ovim proizvodom možete postići kakvo god feniranje želite, uz manje muke i manje vremena.

Kako zaštititi kosu od toplote?

Kosu težimo da zaštitimo i hidriramo upotrebom različitih ulja i maski, pogotovo u letnjim mesecima kada je ona više suva nego inače. Ipak, moramo je nekako obuzdati, a preterana toplota ne dolazi u obzir kada su temperature napolju visoke.

Čak i kada minimizirate uticaj toplote proizvodom poput rotirajuće četke, kosu morate zaštiti na adekvatan način.

Srećom, na tržištu se mogu naći proizvodi poput spreja za zaštitu kose od toplote, koji rade odličan posao u očuvanju vlasi, čak i na velikim temperaturama.

A osim toga pažljivo birajte i druge proizvodi poput šampona, balzama i maski koji jednako mogu biti značajni u zaštiti kose od toplote.

Letnji parfemi kao završni korak svakog izgleda

Kada ste sredili lice, telo i kosu, ostaje samo da upotpunite svoj lepršavi izgled nekim očaravajućim letnjim parfemom. Za leto su uvek popularne cvetne note, laganijeg inteziteta, ali ipak dovoljno upečatljive da se za Vama okreću.

Pravi izbor može biti upravo Giorgio Armani parfem My Way. Ovaj parfem odiše ženstvenošću i otvorenošću, a ostaviće utisak na svakoga ko ga oseti u prolazu. My Way parfem sadrži dominantne note bergamota i egipatskog cveta narandže, koje prate note jasmina, a završavaju ga note belog mošusa, vanile i kedra, koji daju potrebnu dozu dubine i senzualnosti.

Kao savršen završni detalj u različitim prilikama, My Way odiše samopouzdanjem, pa će nas tako podstaći da budemo potpuno autentične i zadovoljne u svojoj koži.

Podeli:

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: