Gejming 5

08.05.2024.

10:00

Rekordan profit Nintenda: Za sve zaslužan najpoznatiji vodoinstalater na svetu

Profit Nintenda u prethodnoj fiskalnoj godini porastao je na rekordnih 490,60 milijardi japanskih jena, odnosno na približno 2,9 milijardi evra.

Izvor: Tanjug

Rekordan profit Nintenda: Za sve zaslužan najpoznatiji vodoinstalater na svetu
Tanjug, AP Photo, Hiro Komae, File

Podeli:

Ovo je porast od 13,4%, objavio je u izveštaju danas japanski proizvođač video-igara.

Kako se navodi, rekordna zarada je posledica pre svega uspešnog filma "The Super Mario Bros. Movie" i slabog kursa jena u odnosu na dolar i druge svetske valute, prenosi agencija Kjodo.

Prihod Nintenda je u istom periodu porastao za 4,4 odsto na 1,67 biliona jena zahvaljujući snažnoj prodaji video igara The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom i naslova povezanih sa franšizom Super Mario.  

"The Super Mario Bros. Movie" je predstavljen u bioskopima u aprilu 2023. i postao je drugi najuspešniji animirani film po svetskoj zaradi u istoriji, a zahvaljujući njemu je prodaja Nintenda u određenim odeljenjima porasla za 81,6 odsto.

Ukupna prodaja Nintendovih Switch konzola, koje su na tržištu već sedam godina, je u protekloj fisklanoj godini pala za 12,6 odsto. 

Kompanija je takođe rekla da će na jesen ove godine u japanskoj prefekturi Kjoto otvoriti muzej Nintenda kako bi povećala broj svojih obožavalaca.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

13 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Podeli: