Državni stanovi po tržišnoj ceni

Beograd -- Stanovi u vlasništvu države uskoro će opet biti na prodaju, ali po fer pravilima i tržišnim cenama, pišu Novosti

Izvor: Novosti
Podeli

Kako saznaju ”Novosti”, nova uredba koja reguliše otkup službenih stanova konačno je gotova i uskoro bi trebalo da se nađe pred članovima Vlade.

U Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, koje je zaduženo za izradu uredbe, kažu da je tekst propisa poslat nadležnim ministarstvima i službama Vlade i tek pošto se oni izjasne, znaće se i konačna rešenja uredbe.

Prema zamisli ministra Olivera Dulića, uredba treba da izjednači prava onih koji rade za državu i prava svih građana koji kupuju stanove.

Članovi stare uredbe koji su omogućavali otkup stanova po netržišnim cenama ”izbrisani” su prošlog avgusta, pošto je u javnost dospela informacija o prodaji više od 200 stanova po privilegovanim cenama.

Dok Vlada ne usvoji novu uredbu, izabrana, postavljena i zaposlena lica mogu da koriste nekretnine u državnoj svojini samo kao ”podstanari”, uz plaćanje mesečnog zakupa.

Kako saznajemo, nova pravila za dodelu i otkup državnih stanova ubuduće će biti mnogo stroža.

Funkcioneri i zaposleni u državnoj administraciji uglavnom će kvadrate dobijati u zakup, prodaja će se sprovoditi samo u izuzetnim slučajevima, a prednost u otkupu trebalo bi da imaju pripadnici policije i vojske.

strana 1 od 268 idi na stranu