Industrijska proizvodnja pala 2,6%

Industrijska proizvodnja u Srbiji u novembru ove godine bila je manja 2,6 odsto nego u novembru 2007, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 31.12.2008.

10:03

Default images

Industrijska proizvodnja u periodu januar-novembar 2008. godine je bila veća dva procenta nego u istom periodu lane. Najveći uticaj na pad industrijske proizvodnje u novembru imale su proizvodnja osnovnih metala, hemikalija i hemijskih proizvoda, odevnih proizvoda i krzna, motornih vozila i prikolica, kao i proizvodnja metalnih proizvoda, osim mašina.

Prerađivačka industrija u novembru ove godine, poredeći sa novembrom prošle godine, imala je pad od 4,2 odsto, sektor valjane rude i kamena rast od 0,7 odsto, a sektor proizvodnja i distribucija električne energije, gasa i vode rast od 2,5 procenta.

Po namenskim grupama, manja proizvodnja zabeležena je u novembru kod kapitalnih proizvoda za 3,2 odsto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za jedan procenat, dok je rast imala proizvodnja energije za 0,8 odsto i trajnih proizvoda za široku potrošnju za 10,5 odsto.

Industrijska proizvodnja u novembru ove godine, poredeći sa istim mesecom 2007, imala je pad kod 20 oblasti, koje učestvuju u njenoj strukturi sa 68 odsto, a rast kod devet oblasti, čije učešće je 32 procenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: