Nektar nudi 2 miliona evra za Hebu

Kompanija "Nektar" iz Bačke Palanke je sa ponuđena dva miliona evra prvorangirana na tenderu za privatizaciju "Hebe" iz Bujanovca.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2008.

11:32

Default images

Agencija za privatizaciju saopštila je da je “Nektar” za 70 odsto društvenog kapitala bujanovačkog preduzeća ponudio cenu od 2.000.001 evra, investicioni program od šest miliona evra, kao i bezuslovno prihvatanje minimalne obaveze iz socijalnog programa, zbog čega će početi pregovore o prodaji "Hebe" sa tom kompanijom.

Drugorangirani na tenderu je "Roming elektroniks" iz Beograda.

"Heba" je peti po veličini proizvođač mineralne vode u Srbiji i poseduje ekskluzivno pravo za eksploataciju prirodne mineralne vode sa izvorištem u Bujanovačkoj banji.

Proizvodni asortiman obuhvata gaziranu mineralnu vodu "Akva Heba", negaziranu mineralnu vodu "Akva Heba" i negaziranu malo mineralizovanu vodu "Eko voda".

"Heba" raspolaže zemljištem od 5,2 hektara i objektima površine 10.791 kvadrata. Ta firma je u 2007. ostvarila ukupan prihod oko 10 miliona evra, i ima 517 zaposlenih.

"Nektar" je jedina fabrika u regionu koja ima potpuno zaokružen proces proizvodnje, od kooperantskih odnosa sa proizvodjačima i otkupa voća, preko proizvodnje kaša i koncentrata, sve do proizvodnje sokova, nektara, rakija, marmelada.

Ima pogone u Bačkoj Palanci, Novom Sadu, Beogradu, Čačku, Nišu i Vladičinom Hanu, gde je kupljen "Delišes", i zapošljava više od 550 radnika.

Za nepunu deceniju „Nektar" je narastao u fabriku koja godišnje pravi oko 70 miliona evra, pokriva više od 50 odsto domaćeg tržišta sokova, izvozi oko petine ukupne proizvodnje sokova, kaša i koncentrata i zapošljava oko 650 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: