Deltina "podrška" vlasnicima Novosti

Srpska kompanija Delta finansijski je podržala preduzeća koja su kupila većinski paket akcija kompanije Novosti, ali nije vlasnički povezana s njima, izjavila je potpredsednica tog holdinga Milka Forcan.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.08.2006.

17:12

Default images

U izjavi dostavljenoj agenciji Beta, ona je, međutim, navela i da će Delta učestvovati u organima upravljanja Večernjih novosti i imati aktivnu ulogu u daljem poslovanju te novinske kuće.

"Delta će zadržati mogućnost da svoj kredit konvertuje u vlasnički ulog u Novostima", naglasila je Forcanova.

Potpredsednica Delte je navela da se ta kompanija zalagala da značajni privredni resursi Srbije budu privatizovani kapitalom domaćeg porekla zbgo čega je i procenjeno da je opravdano finansijski podržati učesnike u privatizaciji Novosti, na način uobičajen u takvim finansijskim aranžmanima.

Ona je ponovila da Delta holding nije postao suvlasnik Večernjih novosti.

"Večernje novosti su dosadašanjom uređivačkom politikom obezbedile visoku pozicioniranost u medijskom prostoru Srbije i mi je u potpunosti podržavamo i ni na koji način se nećemo mešati u uređivačku politiku novine", kazala je Forcanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: