Srbija

Petak, 18.01.2019.

13:59

"Hej, mi i kosmos?! A nisu razumeli, nećemo slati ljude na Mesec"

Digitalizacija i razvoj tehnoogije bila je jedna od ključnih tačaka tokom posete ruske delegacije Srbiji, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

„Bilo je dobronamernih ali i zlonamernih komentara. Neki ljudi su mi rekli: ’Hej, mi i Kosmos?’ Nisu razumeli da to nema mnogo veze s tim što pričaju. Mi da šaljemo ljude na mesec niti možemo niti ćemo moći. I nije to tema“, rekao je Vučić.

Objasnio je da reč o tehnlogiji koja na primer, podrazumeva sonde za ispitivanje zemljišta, da se koristi u poljoprivredi, farmaciji....

„Tehnlogija koja pomaže da znate kvalitet zemljišta, da li i kako možete da gajite nešto...“

Rekao je i da je tokom posete Vladimira Putina bio prisutan i ruski investicioni fond.

„Razmišljamo u kojim sferama možemo da sarađujemo. Negde da u odnosu 50:50 uložimo novac, negde drugačije, ali u razvoj tehnologija, veštačke inteligencije, robotike...Nećemo moći bez toga da se takmičimo sa svetom“, rekao je on i istakao da je zadovljan konkretnim rezultatima posle posete ruske delegacije na čelu sa Putinom..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

23 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

6 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: