Ante Gotovina traži prostor za uzgoj tuna

Kompanija u vlasništvu generala Ante Gotovine Pelagos farma zatražila je od Šibensko-kninske županije povećanje koncesije za uzgoj tuna.

Region

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2018.

19:59

Ante Gotovina traži prostor za uzgoj tuna
(Foto: Thinkstock)

Kako piše Tportal, oni planiraju povećanje kapaciteta uzgoja sa 600 na 900 tona tune godišnje. Odluka o izmeni i dopuni Odluke o davanju koncesije na dnevnom je redu Županijske skupštine.

'Koncesionar povećava kapacitet, a planiraju povećanje sa 600 na 900 tona godišnje. Povećanje obuhvata koncesije u skladu je s lokacijskom dozvolom i studijom o uticaju na okolinu, a s obzirom da nije veće od 50 odsto prihvatljivo je za sprovođenje', kazala je Jadranka Fržop, iz županijske Kancelarije za pomorstvo, promet i otočni razvoj.

S obzirom da se izmenama ne menja predmet ugovora o koncesiji postojeći je ugovor moguće izmeniti bez novog postupka davanja koncesije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ko je u Rusiji ostao, sad trlja ruke

Evropske banke koje još uvek posluju u Rusiji su prošle godine uplatile 800 miliona evra poreza u tamošnji budžet, što je četiri puta više nego pre rata u Ukrajini.

20:35

30.4.2024.

1 d

Podeli: