Srbija 2

02.05.2024.

16:03

Detaljan cenovnik jaja pred Uskrs

Cene jaja pred Vaskrs ove godine su šarolike. Dosta se razlikuju, što zavisi od mesta gde ih kupujete i od vrste za koju se odlučite.

Izvor: Blic/Anica Jelovac

Detaljan cenovnik jaja pred Uskrs
5PH/Shutterstock

Podeli:

U ponudi su, osim tradicionalnih, i bela jaja, pačja i guščija jaja, a cene nisu iste na pijacama i u prodavnicama.

Dan farbanja jaja je sve bliži, a prodavci na beogradskim pijacama su zadovoljni time kako se ove godine prodaju jaja, iako su cene na pijacama skoro dvaput, a negde čak i tri puta veće nego u prodavnicama, piše Blic.

Na jednoj beogradskoj pijaci proverili su cene belih i običnih jaja, i njihova trenutna cena iznosi 40 dinara po komadu. Nema razlike u ceni kada je reč o ove dve vrste jaja. Prodavci su istakli da su jaja veoma sveža i da je cena zbog toga ovako velika.

Nakon pijace, provereno je i kolike su cene jaja u marketima. U većini prodavnica jaja se prodaju po akcijskim cenama, baš zbog velike tražnje. Tako u jednom beogradskom marketu mogu da se pronađu jaja čija cena iznosi 8,99 dinara po komadu, što znači da je za 30 jaja potrebno izdvojiti 270 dinara. Bela jaja koštaju 19,99 dinara po komadu, a pakovanje od 10 jaja košta 199 dinara.

Nešto skuplja su guščija i pačja jaja. Pakovanje guščijih jaja iznosi 449 dinara, dok je cena pačjih jaja oko 300 dinara u marketima.

Cena boja i ukrasa

Kesica boje za jaja košta 7 dinara, što je akcijska cena, snižena za nešto više od 50 odsto. Cena dekorativne trave u boji je 60 dinara. Boje za jaja drugog proizvođača mogu se naći i po ceni od 6 dinara, dok je cena ruske boje za jaja 140 dinara.

Podsetimo, poslednjih godina bela jaja postala su veoma popularna, a domaćice ističu da je njih lakše ukrašavati.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: