Rimac se seli

Mate Rimac svoju kompaniju zbog velikog rasta i sve više zaposlenih seli u novi prostor, objavio je na svom Fejsbuk profilu.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 14.03.2021.

09:25

Rimac se seli
Foto: Casimiro PT / Shutterstock.com

Ranije ovog meseca je objavljeno da je Porše sa 70 miliona evra dodatno povećao svoje ulaganje u Rimac Automobile, povećavši svoj udeo u vlasništvu kompanije na 24 odsto. Najnovije ulaganje osnažuje položaj Rimac Automobila kao kompanije specijalizovane za razvoj tehnologija i proizvodnju ključnih sistema za tržište električnih vozila visokih performansi.

Od prvog Porscheovog ulaganja 2018. godine, tim Rimac Automobila udvostručio se na gotovo 1.000 zaposlenih, prenosi Poslovni dnevnik. Rimac je u svom Fejsbuk statusu napisao da njegova firmna već godinama muku muči s prostorom te da su raštrkani na deset lokacija. Dugoročno rešenje tog problema je gradnja kampusa, no dok to ne bude završeno, kompanija će raditi iz novog prostora, a to je bivši Pevec na Jankomiru. Radi se o prostoru od 25.000 metara kvadratnih.

Projekat kampusa sa svim detaljima Rimac će objaviti kroz sledećih nekoliko nedelja, napisano je na Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: