Montekargo i HBIS grupa Srbija ugovorili prevoz rude gvožđa

Crnogorska kompanija Montekargo je ove godine ostvarila transportne prihode nešto veće od tri miliona evra, što je osam odsto više u odnosu na isti period lane.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 22.08.2019.

12:22

Montekargo i HBIS grupa Srbija ugovorili prevoz rude gvožđa
Foto: Depositphotos/vlad_star

To je saopštio izvršni direktor kompanije Muradif Grbović.

On je rekao "Pobjedi" da je to železničko preduzeće upravo ugovorilo sa Hbis grupom Srbija, koja gazduje smederevskom železarom, prevoz 30 hiljada tona rude gvožđa.

"Tokom naredne godine može se očekivati prevoz 120 hiljada tona ove rude za ovu kompaniju iza koje stoji kineski kapital, od čega Montekargo može očekivati prihod od 1,1 milion evra", kazao je Grbović.

Prema njegovim rečima, rast u prometu robe železnicom rezultirao je većim obimom prevoza lima, rude boksita i otpadnog gvožđa, prenela je agencija Mina.

Grbović je saopštio da je ove godine prevezeno 551 hiljada tona, dok je u istom periodu prošle godine prevezeno 540 hiljada tona. On je precizirao da su ove godine prevezli 280 hiljada tona rude boksita, 90 hiljada tona čeličnog lima, zatim 19 hiljada putničkih autobila fiat, 40 hiljada tona otpadnog gvožđa i 33 hiljade tona ostalih roba za razne komitente.

"Najznačajniji partneri sa kojima poslujemo duži niz godina su Uniprom metali za koga prevozimo rudu boksita iz Nikšića za Luku Bar, Hbis grupa koja gazduje smederevskom železarom, za koju prevozimo čelični lim u tranzitu kroz Crnu Goru za Luku Bar, zatim firma Mosolf Automotive Railwey za koju prevozimo fijat automobile na relaciji Srbija – Luka Bar", kazao je Grbović.

On je naveo da je povećanje obima i vrednosti usluga prevoza omogućilo blagovremenije izmirenje tekućih obaveza u poslovanju, naročito obaveze prema ostalim železničkim preduzećima u Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: