Turisti iz Srbije najbrojniji gosti u Crnoj Gori: Povećan broj dolazaka za 44 odsto

Turisti iz Srbije su među najzastupljenijim turistima u Crnoj Gori, u prva tri meseca zabeležen je rast broja njihovih dolazaka za 44 odsto u odnosu na 2018.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO:  EPA, KOCA SULEJMANOVIC
FOTO: EPA, KOCA SULEJMANOVIC

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO) rekla je agenciji Tanjug da je u prvom kvartalu ove godine zabeležen pojačan rast gostiju iz Srbije i da se očekuje da se taj trend nastavi imajući u vidu ugovorene aranžmane, kao i činjenicu da mnogi odluku o tome gde će letovati donose sada.

"Očekujemo, s obzirom da smo se spremili i da imamo brojnu kvalitetnu i raznovrsnu ponudu, da ćemo imati jako dobre trendove kada je u pitanju tržište Srbije, a i generalno verujem da ćemo završiti s pozitivnim trendom”", rekla je Radak Kukavičićeva.

Govoreći o turizmu uopšte, ona je rekla da je to jedna od najznačajnijih privrednih grana, zahvaljujući kojoj je samo prošle godine ostvareno više od milijardu evra prihoda, što je za oko 7,8 odsto više nego 2017. godine.

Upravo zbog toga, rekla je ona, cilj je da se napravi sadržajnija i raznovrsnija turistička ponuda, koja ne podrazumeva samo sunce i more, već da bi se produžila turistička sezona, zbog čega su NTO i Ministarstvo održivog razvoja i turizma napravili program podsticajnih mera.

"Jedna od mera odnosi se na razvoj novih ponuda i sadržaja, pre svega mice (poslovnog) turizma, podsticaja manifestacijama. Od ove godine imamo i meru koja se odnosi na razvoj seoskih domaćinstava i stvaranja udruženja izdavaoca privatnog smeštaja, imajući u vidu da u Crnoj Gori imamo veliki broj onih koji pružaju usluge kao individualni pružaoci usluga smeštaja”, rekla je Radak Kukavičićeva.

strana 1 od 48 idi na stranu