Ne odustaju: Cene odnošenja smeća u prestonici lete u nebo

Građani hrvatske prestonice imaće uskoro nove račune za komunalne usluge.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2019.

14:28

Ne odustaju: Cene odnošenja smeća u prestonici lete u nebo
Foto: Thinkstock

Pred gradskim ocima se nalazi treći predlog cenovnika "Zagrebačkog holdinga". Prva dva Grad Zagreb je odbio.

Zagrepčani će u proseku plaćati dvostruko više cene odnošenja smeća, a za neke kategorije građana cena bi mogla biti veća do tri i po puta. Ako gradska uprava Zagreba prihvati predloženi cenovnik, Holding će ga primenjivati od aprila. Prema tom cenovniku, cene bi se obračunavale po broju prijavljenih članova.

Primera radi, petočlana porodica koja živi u stanu od 57 kvadrata plaćala bi 113 kuna. Dosad je plaćala 41 kunu. Kako piše Jutarnji list, dvočlana porodica koja živi u stanu iste kvadrature, plaćala bi 79 kuna (oko 11 evra), a dosad je izdvajala oko 41 kunu.

U konačnom iznosu prosečna zagrebačka porodica u stambenoj zgradi plaćaće 46,08 kuna više nego pre (bez PDV-a). Prema računu Holdinga, reč je o prosečnom povećanju cene od 97,8 odsto, što će i dalje biti manje povećanje od onoga u Rijeci, Varaždinu ili Rovinju.

U objašnjenju predloženih cena, najgore će proći potrošači koji žive u stanovima veličine 33,4 kvadrata, u kojima žive četiri člana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: