Vetar u leđa "zengama", iz vrha Hrvatske

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović posetila je fabriku Borovo, koja opet proizvodi "žute zenge", obuću koju su u ratu nosili hrvatski vojnici.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.01.2018.

13:47

Vetar u leđa
Foto: Thinkstock

I sama ih je nosila u koloni tokom obeležavanja godišnjice pada Vukovara.

"Drago mi je da je nakon kolone sećanja jako puno ljudi u zemlji i inostranstvu prepoznalo vrednost i kvalitetu proizvodnje Borova", kazala je Kolinda Grabar Kitarović, koja se tom prilikom fotografisala sa "žutim zengama" u rukama.

Ta fotografija odmah je postavjena na njenoj Fesjbuk stranici, što je deo hrvatskih medija protumačio kao "prikupljanje jeftinih političkih poena".

Predsednica je obišla pogone Borova, a posebno se zadržala razgledajući "žute zenge", koje je nosila u prošlogodišnjoj vukovarskoj koloni sećanja 18. novembra, a koje su tokom rata nosili "branitelji Vukovara u obrani toga grada 1991. godine", prenela je Hina.

Grabar Kitarović je rekla i da svojom posetom Borovu želi da da podršku podsticanju domaće proizvodnje i otvaranja novih radnih mesta u Borovu, Vukovaru i celoj Slavoniji, Baranji i Sremu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: