CG: Turisti i 20h dnevno bez vode

Herceg Novi -- Herceg Novi privukao je ove godine nešto više gostija u odnosu na lane, međutim, njih je dočekao grad bez vode i radovi na šetalištu.

Izvor: cdm.me
Podeli

Herceg Novi sredinom juna ima dva odsto više prijavljenih gostiju nego lane u isto vreme, pa u gradu trenutno boravi 5.999 turista, javili su iz lokalne Turističke organizacije.

Svi oni koji ostaju do 20. juna moraće da se naviknu na 20-časovni prekid u snadbevanju vodom, a restrikcije traju od 1. juna zbog ugradnje turbina na Hidroelektrani Plat.

Prema podacima TO, u Herceg Novom boravi najviše stranaca, njih 4.377, dok je domaćih 1.622. Većina gostiju je izabrala smeštaj u domaćinstvima i to preko 4.000 posetilaca.

Ipak, goste više neće buditi građevinske mašine, jer počinje zabrana izvođenja građevinskih radova u prvoj zoni, koja traje do 15. septembra, a u drugoj i trećoj zoni radovi će biti zabranjeni od 1. jula do 31. avgusta.

Kako prenosi radio Jadran, ovih dana je vidljivo vraćanje šetališta i obale u prvobitno stanje, nakon što je prekinuta gradnja kanalizacionog kolektora, pa se očekuje, kako su se i obavezali proizvođači , da će sve srediti do 25. juna.

Sanacija šetališta započela je od tvrđave Forte mare do Meljina, a ujedno se obnavljaju i oni delovi javne rasvete koji su oštećeni, a lokalna javna preduzeća Vodovod, Čistoća i Stambeno komunalno još imaju dosta posla da uklone nedostatke na plažama koje nisu zakupljene na saobraćajnicama i javnim površinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 60 idi na stranu