Region

Četvrtak, 24.12.2020.

20:20

Slučaj Montenegro erlajnsa: Povodom najava o gašenju, oglasio se i predsednik Đukanović

Ugasiti biznis je jednostavno i brzo, čak i nacionalnu avio-kompaniju, ali može biti i rizično i nepromišljeno, ocenio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Izvor: Tanjug

Slučaj Montenegro erlajnsa: Povodom najava o gašenju, oglasio se i predsednik Đukanović
Foto: Depositphotos, xload

Povodom najava o gašenju nacionalne avio-kompanije "Montenegro erlajns", on je poručio da je pomenuti rizik veliki posebno u zemlji koja četvrtinu svog BDP stvara u turizmu, a koja nije iskoristila ni 50 odsto svojih potencijala u toj delatnosti.

"Neće ih ni iskoristiti bez lakše dostupnosti destinacije, a nje nema, između ostalog, i bez nacionalnog avio-prevoznika. O tom našem nacionalnom, razvojnom interesu niko neće brinuti osim naše Vlade'', poručio je Ðukanović na Tviteru.

On je dodao da jučerašnja odluka nije izraz takve brige i da bi pre rekao ''da je reč o čistom populizmu, sa moguće nenadoknadivim štetama po nacionalnu ekonomiju".

Naime, kako su ranije preneli mediji, Vlada Crne Gore gasi ''Montenegro erlajnz'' i osniva novu kompaniju sa državnim kapitalom.

''Za kompaniju 'Montenegro erlajnz', uz svu dobru volju, ne možemo da pronađeno zakonito rešenje kako bi opstala'', izjavio je ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: