Region

Ponedeljak, 09.09.2019.

14:37

Irci u akciji spasavanja slovenačkog avio-prevoznika: Hoće li pomoć stići na vreme?

Nakon što je američki Mesa erlajns letos najavljen kao spasilac, odustao od Adrija ervejza, sada se kao mogući spasilac pominje irski Siti džet.

Izvor: Investitor.me

Irci u akciji spasavanja slovenačkog avio-prevoznika: Hoće li pomoć stići na vreme?
FOTO: Depositphoto, happyalex

Vremena za spasavanje sve je manje. Naime, protekle sedmice je otkriveno da slovenački nacionalni avio-prevoznik prošle godine nije otkrio svoj bilans stanja, pa stoga može ostati bez operativne dozvole kroz sedam dana.

Siti džet je stručnjak za takozvani mokri najam, tj. autsorsing posade, aviona i održavanja drugim prevoznicima.

Adrija inače nema nijedan avion, već unajmljuje svoju posadu i avione koje iznajmljuje drugim prevoznicima, čime štedi svoje poslovanje, prenosi SEEbiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Svet

EU dala zeleno svetlo Nemačkoj

Evropska unija je dozvolila Nemačkoj da subvencioniše delove teretne železnice sa 1,7 milijardi evra. Komisija EU odobrila je isplate u utorak u Briselu.

16:21

21.5.2024.

1 d

Podeli: