Telekom Srpske kupio 49% Mtel CG

Kompanija Mtel BiH kupila je za deset miliona evra 49 odsto kapitala kompanije Mtel Podgorica od preduzeća Ogalar Miroslava Miškovića, saopštio je Mtel BiH.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 03.02.2010.

18:12

Default images

U saopštenju se navodi da je to prvi put da ta telekomunikaciona kompanija proširi poslovanje van granica BiH. "Kompanija je uverena da se radi o dobrom i dugoročnom poslovnom potezu, a realizacijom ovog ugovora, za Mtel BiH stvoriće se još bolje pretpostavke za sopstveni razvoj", ističe se u saopštenju.

Mtel je u Crnoj Gori počeo da radi 9. jula 2007. godine, a sada ima više od 400 hiljada korisnika mobilne telefonije, odnosno blizu 30 odsto tržišnog učesća u Crnoj Gori. Mtel je i fiksni operator u Crnoj Gori sa oko sedam hiljada korisnika fiksne telefonije koje realizuje korišćenjem WiMAX tehnologije.

Inače, o tome da će do ove transakcije doći, još u decembru prošle godine pisali su regionalni mediji. Tako je crnogorski portal Analitika pisao da su vođeni su intenzivni pregovori Miškovićevog preduzeća Ogalar iz Holandije sa predstavnicima Telekoma Slovenije, ali da je nakon neuspešnog kraja pregovora sa Slovencima, Mišković dobio ponudu od preduzeća M:tel iz Republike Srpske.

Na taj način je država Srbija, koja je preko Telekoma Srbije većinski vlasnik Telekoma Srpske, povećala vlasnički udeo u crnogorskom Mtelu ui kom je do sada imala 51 odsto vlasništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: