Erozija prodata za 4 miliona evra

Agencija za privatizaciju prodala je 70 odsto društvenog kapitala valjevske Erozije za 350 miliona dinara vlasniku firme Inter-kop iz Mišara Radu Nikoliću.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2008.

08:41

Default images

Za to preduzeće, koje ima 33,6 miliona dinara dugova, bilo je zainteresovano sedam kupaca, što je najviše na današnjoj aukciji, a postignuta cena je čak 10 puta veća od početne.

Zastupnik kupca Dragan Đordjević rekao je novinarima da preduzeće, koje poseduje kamenolom, ima 85 zaposlenih, kao i da će novi vlasnik nastaviti dosadašnju delatnost.

Na aukciji Agencije za privatizaciju prodato je još šest preduzeća, od čega pet po početnoj ceni, za ukupno 18,3 miliona dinara.

Prodate su veterinarske stanice u Gornjem Milanovcu, Paraćinu i Krupnju.

Veterinarsku stanicu u Gornjem Milanovcu, koja ima 33,8 miliona dinara duga, kupio je za 6,9 miliona dinara konzorcijum fizičkih lica iz Beograda.
Stanicu u Paraćinu kupio je konzorcijum zaposlenih, a onu u Krupnju vlasnik firme Dien iz Beograda Zoran Gruičić, obe po početnoj ceni, za 4,9 miliona dinara, odnosno 4,3 miliona dinara.

Vlasništvo u preduzeću Hidroinženjering iz Beograda današnjom kupovinom povećao je na 82 odsto ukupnog kapitala Slavoljub Drašković, koji je 70 odsto društvenog kapitala te firme kupio po početnoj ceni od 1,6 miliona dinara.

Novi vlasnik preduzeća za rentiranje poslovnog prostora Gradski dom iz Kragujevca postao je Igor Muratović iz Zemuna, čiji je zastupnik kupio firmu po početnoj ceni od 257.000 dinara.

Po najmanjoj početnoj ceni, od 193.000 dinara, prodato je preduzeće za poljoprivrednu proizvodnju i promet agrarnim proizvodima Agrarkop iz Kraljeva konzorcijumu zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: