"Staklara privatna, traženo da se ne mešamo"

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, povodom dešavanja u Srpskoj fabrici stakla, kaže da je "Staklara" privatno preduzeće.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2017.

15:52

Foto: B92, screenshot

Paunović kaže da, u skladu sa tim, opština nema nikakvu ulogu u odlučivanju u njenoj sudbini.

"Ne mešamo se u ove procese, što je od nas, ako smo dobro razumeli, zatraženo i iz vrha vlasti i mi to poštujemo", rekao je Paunović na konferenciji za medije, te dodao, da prema njihovim saznanjima, ljudi koji sada vode fabriku imaju dobre kontakte u državnoj administraciji.

Ni predsednik Samostalnog sindikata SFS Živojin Matejić nema neko bliže objašnjenje ili savet, posebno nakon ovog jutra kada su 234 radnika dobila otkaz.

Kako kaže u izjavi Tanjugu, njima je danas onemogućen ulazak u fabriku, a spiskovi za otkaze urađeni su, dodaje, tokom vikenda.

U petak je, navodi Matejić, protestovalo stotina radnika, ali su i oni brzo odustali, nakon što su dobili informacije o otkazima.

Sada, kako kaže, odgovore traže od njega i Sindikata.

"Ja nemam odgovor na ovo što se dogodilo, a ne znam ni šta da radimo, da sečem prste, ne mogu, da idem na auto-put, to više niko ne radi", kaže Matejić.

Razmišljali su, kako navodi, da idu pred vladu, ali "to je, hajde, prošetaj se, potroši para, a nikakve vajde".

Poručuje, ipak, "nećemo stati".

Stečaj je u SFS uveo prošle sedmice Privredni sud u Kragujevcu zbog duga od 47 miliona dinara firmi "Veksilum" iz Čačka i za stečajnog upravnika imenovao Sašu Jovanovića. U SFS je do jutros bilo zaposleno 810 radnika.

Jutros je 230 radnika sačekao otkaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: