Tekući računi

Tekući računi građana su lični računi pojedinaca koji služe za priliv i raspolaganje novčanim sredstvima. Tekuće račune građani mogu otvoriti kod banke nezavisno od toga da li imaju redovne mesečne prilive ili ne.

Fokus

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.10.2010.

04:29

Default images

S druge strane, redovni mesečni prihodi najčešće donose neke povlastice pri korišćenju tekućih računa u odnosu na tekuće račune građana koji nemaju redovna mesečna primanja (npr. odobravanje dozvoljenog minusa).

Uz tekući račun, banke uglavnom nude i prateće usluge poput korišćenja elektronskog bankarstva, mesečnog izvoda, dozvoljenog prekoračenja po računu, čekova, platnih kartica, SMS i telefonsku proveru stanja na računu, trajni nalog za plaćanje mesečnih obaveza i sl.

Pri donošenju odluke o otvaranju tekućeg računa u nekoj banci, povedite računa o sledećem: koliki su troškovi otvaranja, vođenja i zatvaranja računa, da li banka odobrava prekoračenje po računu, kolika je kamata na dozvoljeno i nedozvoljeno prekoračenje, da li postoje ograničenja pri podizanju gotovine na šalteru banke ili na bankomatu, kao i kakva je rasprostranjenost bankomata i ekspozitura banke. Otvaranje tekućeg računa u banci često donosi i povoljniji tretman pri uzimanju različitih vrsta kredita i korišćenju ostalih usluga banke, raspitajte se i o tome u banci.

Jelena Petrović, ekspert za razvoj proizvoda u Volksbank objašnjava: Upravo zbog svih ovih razloga Volksbank je u skladu sa poslovnom politikom konstantnog razvoja formirala širok spektar proizvoda i usluga namenjen klijentima koji prebace primanja u Volksbanku.

Želeći da približimo novi koncept finasijskih usluga koji će unaprediti svakodnevno poslovanje u dinamičnom okruženju, omogućili smo klijentima da u skladu sa svojim potrebama biraju proizvode i usluge. Pored toga, naši finansijski savetnici će pružiti sve neophodne savete kako bi im na pravi način približili savremene usluge i pomogli u izboru pravog paketa.

Osnovni paket uključuje otvaranje tekućeg i deviznog računa, Maestro karticu, trajni nalog, sms obaveštenje o prilivu novca, a klijentu se pruža mogućnost korišćenja dozvoljenog minusa. Pored osnovnog, na raspolaganju su još OXI, OXI Active i OXI Active Plus paketi tekućih računa koji uključuju e-banking, O2 štednju, kreditnu karticu, poklon karticu “pomoć na put“, besplatno putno zdravstveno osiguranje kao i savetodavne usluge u oblasti finansijskog planiranja. Svaki paket je kreiran da po sadržaju svojih usluga odgovara različitim nivoima potreba klijenata, kako ne bi došli u situaciju da imaju na raspolaganju usluge koje ne koriste a plaćaju ih svakog meseca.

VolksPak tekući računi štite budžet klijenata od suvišnih mesečnih troškova, pa je cena osnovnog paketa 99 RSD, dok OXI Active Plus, paket koji uključuje najveći broj proizvoda, usluga i besplatnih kartica košta 499 RSD“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: