MK Group investira 500 miliona evra u region

Kompanija MK Group obeležila je 35 godina poslovanja u Srbiji proslavom u novosadskom hotelu Sheraton. Godinu jubileja, ova kompanija obeležava ključnim ciframa - ukupan iznos investicija koje je MK Group do sada uložila je čak 1 milijarda evra, dok na godišnjem nivou u budžet Republike Srbije na ime svih poreza i doprinosa uplaćuje 109 miliona evra. U skladu sa svojom vizijom i strateškom opredeljenošću, MK Group će i dalje nastavljati svoja ulaganja u tri ključne oblasti svog poslovanja – agrar, bankarstvo i turizam.

Promo

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

13:43

MK Group investira 500 miliona evra u region
Foto: MK

Od samo tri zaposlena u početku, danas ova kompanija broji 7 000 ljudi koji rade u 75 međusobno povezanih preduzeća. Zahvaljujući viziji osnivača i pametnim poslovnim odlukama, MK Group je od male kompanije za trgovinu porasla u sistem od više desetina kompanija članica, koji posluje u 74 lokalne zajednice. Dušan Radičević, finansijski direktor MK Group, osvrnuo se na rezultate ostvarene u protekloj godini i na planove za budućnost: “U godini za nama, otvorili smo hotel Sheraton u Novom Sadu, postali smo većinski vlasnik aerodroma Portorož, povećali smo udeo u Gorenjskoj Banci, a sada privodimo kraju stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe. Vrlo smo odlučni da u godinama koje dolaze učvrstimo poziciju lidera jugoistočne Evrope u ključnim granama našeg poslovanja. Od osnivanja do danas smo investirali milijardu evra u poslovanje, a koliko su naši planovi za budućnost ambiciozni pokazuje naša namera da u narednih 5 godina investiramo dodatnih pola milijarde evra u agrar, bankarstvo i turizam u Srbiji i regionu.”

Proslava povodom ovog značajnog jubileja održana je u hotelu Sheraton u Novom Sadu, a među zvanicama su bile eminentne ličnosti društveno političkog i privrednog života Srbije. Tom prilikom su istaknuti uspešni rezultati koje je kompanija ostvarila tokom svih ovih godina postojanja. Miljan Ždrale, regionalni direktor EBRD za sektor agrobiznisa u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, istako je:

“Mi smo se kroz dosadašnju saradnju uverili kako se MK Group razvija zahvaljujući značajnom unapređenju korporativnog upravljanja, što je kvalitet više u odnosu na neke kompanije koje počivaju samo na upravljanju jednog čoveka. Na osnovu svega što smo zajedno prošli sa menadžmentom MK Group uveren sam da ih u budućnosti očekuju još bolji rezultati. Od toga će korist svakako imati i oko 30.000 kooperanata, koji zajedno sa MK Group obrađuju 265.000 hektara obradivih površina. Radujem se novim projektima MK Group u budućnosti I želim im mnogo sreće u radu”.

Tokom proslave ovog značajnog jubileja, svečano su predstavljeni i nov vizuelni identitet i vrednosti MK Group, kao i menadžeri svih divizija koje posluju unutar MK Group sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: