Automobili

Četvrtak, 27.07.2023.

11:31

Audi razotkriva Q6 e-tron FOTO

Audi jasno daje do znanja da je početak proizvodnje veoma blizu.

Izvor:

Audi razotkriva Q6 e-tron FOTO
Foto: Audi promo

O modelu Q6 e-tron priča se oko dve godine, a sada po prvi put možemo da vidimo šta je Audi planirao da ponudi tržištu pod tim imenom. Reč je o potpuno očekivanoj formi sportsko elegantnog SUV-a, kojim Audi uvodi neke dizajnerske novine kao što su znatno tanja prednja i zadnja svetla sa potpuno novim OLED adaptivnim potpisom.

Neočekivana stvar iza maskirne folije je prednja zatvorena maska u belim, belim felnama i veoma agresivno zasečenim branicima. Teško je zaključiti da li će proizvodna verzija ponuditi isto.

Ipak, poznato je da će se klasična SUV forma i kupe nuditi paralelno, verovatno pod imenom Sportback.
Foto: Audi promo
Pogled u kabinu još nije omogućen. Sudeći po prvim komentarima onih koji su isprobali prototip, osećaj vožnje je iznad očekivanja, baš kao i prostor koji se nudi.

Sa tehnološke strane, važna inovacija je to što ovaj model koristi novu mehaničku platformu PPE (Premium Platform Electric), razvijenu u saradnji sa Porscheom.

Omogućava korišćenje mreže od 800 volti, a samim tim i snagu punjenja do 270 kW. U prevodu, baterija će se napuniti od 10 do 80% za manje od 30 minuta, odnosno 10 minuta punjenja biće dovoljno za 250 km autonomije vožnje.
Foto: Audi promo
A pritom, reč je o baterijama kapaciteta čak 100 kWh, koje će pokretati par elektromotora snage oko 380 KS. Audi veruje da će domet automobila biti najmanje 600 km prema WLTP.

S druge strane, SQ6 će imati maksimalnih 490 KS, odnosno za kratko do 510 KS, dok će do 100 km/h stizati za manje od 4,5 sekunde.
Foto: Audi promo
Najveće pitanje je kako će se SQ6 vizuelno udaljiti od standardne verzije.

O RS verziji da i ne govorimo. Novi Q6 će se naći na tržištu do kraja godine. A kada je reč o ceni, velika je verovatnoća da će Audi svoj električni SUV od 4,7 metara tražiti od najmanje 60.000 evra naviše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: