iOS 1

15.05.2024.

16:40

Apple želi AI na svojim uređajima

Apple je navodno blizu postizanja dogovora s kompanijom OpenAI kako bi koristio njihovu tehnologiju u iPhone-ima.

Izvor: Index

Apple želi AI na svojim uređajima
dennizn / Shutterstock.com

Podeli:

Dve kompanije dogovaraju detalje sporazuma koji bi omogućio korišćenje ChatGPT-a, jednog od proizvoda OpenAI-ja, u dolazećem operativnom sistemu iOS 18 za iPhone, piše Fortune.

Izvori, koji su želeli da ostanu anonimni zbog privatnosti situacije, takođe navode da je Apple razgovarao s Google-om o mogućnosti upotrebe njihovog chatbota Geminija. Iako ti razgovori još nisu doveli do dogovora, još uvek su navodno aktivni.

Sporazum s OpenAI-jem omogućio bi Apple-u da uključi popularni četbot u sklopu brojnih novih funkcija AI-ja koje planira predstaviti sljedeći mjesec. Predstavnici Applea, OpenAI-ja i Googlea odbili su dati komentar novinarima Fortunea vezano uz navedene informacije.

Apple planira da se istakne u AI segmentu

Apple planira da se značajno istakne u području veštačke inteligencije tokom svoje godišnje Svetske konferencije za developere u junu. Kao deo te strategije kompanija namerava da koristi svoje data centre, koji su opremljeni sopstvenim procesorima, za pokretanje novih funkcija AI-ja, izveštava Bloomberg.

Prošle godine glavni izvršni direktor Apple-a Tim Kuk rekao je da lično koristi ChatGPT kompanije OpenAI, ali je napomenuo da postoje "brojna pitanja koja je potrebno rešiti". Obećao je da će nove funkcije AI-ja biti dodate na Apple proizvode "na veoma promišljen način".

Na konferencijskom pozivu o zaradi prošle nedelje, Kukje izrazio uverenje da će Apple imati prednost u području AI-ja. Rekao je: "Verujemo u transformacionu moć i potencijal AI-ja i smatramo da imamo prednosti koje će nas izdvojiti u ovom novom dobu, uključujući Apple-ovu jedinstvenu kombinaciju hardvera, softvera i usluga".

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: