Svet 0

15.05.2024.

20:20

IDF objavio snimke: Hamas upravlja kampom UN? VIDEO

Izraelska vojska objavila je snimke napravljene dronovima na kojima se vide naoružani ljudi koji stoje pored vozila sa oznakama UN u kompleksu Ujedinjenih nacija u gradu Rafi, na jugu Gaze i pozvala UN da sprovedu istragu.

Izvor: Tanjug

IDF objavio snimke: Hamas upravlja kampom UN? VIDEO
Shutterstock/Anas-Mohammed

Podeli:

Portparolka Agencije UN za palestinske izbeglice (UNRWA) Žilijet Tuma izjavila je da agencija ne može da potvrdi autentičnost ili sadržaj video snimka niti tačno vreme ili lokaciju, ali da je verovatno da video prikazuje skladište UNRWA u Rafi koje je osoblje napustilo prošle sedmice, preneo je Rojters.

Ona je rekla da su brašno i neka vozila sa oznakama UN ostavljena u objektu kada je napušten nakon izraelskog naređenja za evakuaciju koja su izdata pre nego što su izraelske snage zauzele palestinsku stranu prelaza Rafa u Egiptu.

"UNRWA osuđuje korišćenje objekata UN od bilo koje strane u sukobu u vojne/borbene svrhe", navela je Tuma u ​​saopštenju, pozivajući sve strane da poštuju neutralnost objekata UN.

Prema njenim rečima, ni pod kojim okolnostima niko ne bi smeo da ima ili koristi oružje u objektu UN.

U saopštenju IDF se navodi da su u subotu vojnici identifikovali borce u centralnom logističkom kompleksu palestinske humanitarne agencije UNRWA istočno od Rafe, gde izraelska vojska deluje više od nedelju dana.

UNRWA je bio na meti žestokih kritika Izraela, koji je optužio tu agenciju za saradnju sa militantnim pokretom Hamas u Gazi i pozvao na njeno raspuštanje.

Podeli:

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

21 h

Podeli: