Nova vest
Tenis 3

15.5.2024.

20:40

Novak: Kad lomim rekete, stidim se samog sebe

Objavljen je još jedan deo razgovora između Novaka Đokovića i Australijanca Nika Kirjosa.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/The Times/News Licensing

Njih dvojica su imali otvoren razgovor zimus tokom Australijan opena, a Nik je tek nekoliko meseci kasnije rešio da ga objavi. 

Jedna od tema o kojima su razgovarali je i ponašanje na terenu u trenucima frustracije, pa su se tako dotakli i lomljenja reketa.

Novak je tu bio sasvim otvoren rekavši da ne voli da pravi scene i da lomi rekete, ali i da je naučio da prihvati sebe sa svim svojim manama.

"Prvi put u karijeri nisam bio u redu sa tim da lomim rekete i da se derem, praveći budalu od sebe na terenu. To ne znači da sam u redu sa tim i danas. Kada to činim, stidim se samog sebe. Stvarno sam posramljen. Mrzim sebe što to radim. Istovremeno, a mislim da je u tome razlika, je što u poslednjih sedam ili osam godina prihvatam svoje mane. Prihvatam da grešim i odmah se trudim da budem bolja verzija sebe sledećeg dana", kaže Novak.

On je dodao i da se divi Niku što je uvek spreman da prepozna probleme kod sebe.

"Možda se i ne desi, ali sam barem u miru sa samim sobom i ne stidim se da kažem, vidi, nisam u pravu i imam mane, kao što ti činiš. I to je ono što posebno cenim kod tebe, kada kažeš, pogledaj, ja imam slabost. Svi imamo mentalne slabosti, svi se trudimo da se nosimo sa njima na najbolji mogući način", dodao je Novak. 

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu