Film/TV 0

15.05.2024.

8:57

Svečano otvoren 77. filmski festival u Kanu VIDEO

Filmski festival u Kanu zvanično je otvoren večeras uz defile poznatih filmskih zvezda po crvenom tepihu i u čast holivudske dive Meril Strip.

Izvor: Tanjug

Svečano otvoren 77. filmski festival u Kanu VIDEO
Profimedia

Podeli:

Meril Strip je večeras dobila počasnu Zlatnu palmu za "neizbrisivo mesto u istoriji kinematografije", preneli su svetski mediji.

Pored Meril Strip, počasnu Zlatnu palmu će ove godine dobiti i kreator fimske sage "Ratovi zvezda" Džordž Lukas kao i Studio Gibli japanskog reditelja animacije Hajaoa Mijazakija.

Profimedia

Festival je otvoren projekcijom filma "Drugi čin", prenosi Rojters navodeći da su se glumačkoj ekipi ove francuske komedije na projekciji pridružile legendarna američka glumica Džejn Fonda i manekenka Hajdi Klum.

Ove godine žirijem će predsedavati Greta Gervig američka rediteljka i glumica koja je potpisala bolkbaster ''Barbi''. Na ceremoniji otvaranja 77. Kanskog festivala francuska umetnica Zao de Sagazan izvela je numeru "Modern love" Dejvida Bouvija.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: