Tesla Model 3 izazvao saobraćajnu nesreću na autoputu

Saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao Teslin Model 3 imala je za posledicu jedan smrtni slučaj, dok je nekoliko osoba povređeno.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 05.03.2022.

11:00

Tesla Model 3 izazvao saobraćajnu nesreću na autoputu
Foto: Tesla promo

Incident se dogodio kada se Model 3 iznenada zaustavio na autoputu u Misuriju, a nakon toga su ga udarila dva automobila. Vozač Modela 3 je preminuo, dok su njegov suvozač i putnici iz pomenuta dva automobila lakše povređeni.

Do nesreće je došlo na autoputu I-70 istočno od Kanzas Sitija, a prema policijskom izveštaju, Model 3 se iznenada u potpunosti zaustavio nakon čega dva nadolazeća automobila nisu uspela da ga zaobiđu pa je došlo do sudara.

Prema prvim informacijama, do potpunog gubitka snage i zaustavljanja je došlo zbog mehaničkog kvara, a više detalja će biti poznato nakon završetka istrage.

Američke vlasti su nedavno pokrenule istragu nakon izveštaja o "fantomskom kočenju" koje se dogodilo brojnim Teslinim automobilima. Prema rečima nekih vlasnika, njihovi automobili su neočekivano aktivirali kočnice bez ikakvog razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: