Ford Ranger za 2019. (redizajn) FOTO

Ford je objavio fotografije i tehničke detalje restilizovanog Rangera za evropsko tržište. Pored minimalno izmenjenog dizajna, pikap je dobio i novi dizel motor, kao i novi automatski menjač.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2019.

11:10

Ford Ranger za 2019. (redizajn) FOTO

Evropski Ranger za 2019. neznato se razlikuje od aktuelne verzije, a promene se uglavnom svode na sitne kozmetičke intervencije na svetlima za maglu smeštenim u prednjem braniku, dok je maska hladnjaka restilizovana u paketu Wildtrak.

Unutrašnjost je praktično netaknuta, osim što će kupcima na raspolaganju biti novi dezeni presvlaka, uključujući kožni paket u skupljim varijantama pikapa.
Mnogo bitnije promene dogodile su se ispod površine vozila.

Ford Ranger za 2019. dobio je novi 2.0 litarski dizel motor iz EcoBlue porodice. U zavisnosti od tržišta, ovaj agregat biće dostupan sa 130, 170 ili 210 ks.
Prve dve opcije imaju po jedan turbo punjač i zameniće odlazeći 2.2 litarski TDCi, dok je nasnažnija varijanta zasnovana na twin-turbo tehnologiji i predstavlja zamenu za 3.2 litarski TDCi sa 5 cilindara.

Kupcima u Evropi neće biti ponuđen 2.3 litarski EcoBoost turbo benzinac koji pogoni model za američko tržište.
Svi modeli Ford Rengera za evropsko tržište standardno su opremljeni pogonom na sva 4 točka.

Snaga se prenosi pomoću 6-brzinskog manuelnog menjača, dok je kao opcija na raspolaganju i 10-brzinski automatik koji je novina u evropskom Rangeru.
U Fordu kažu da će novi automatski menjač smanjiti potrošnju goriva za 10-ak procenata u odnosu na odlazeći model.

Proizvođač takođe tvrdi da je restilizovani Ranger prvi pikap u Evropi koji će standardno imati Pre-Collision Assist sistem za sprečavanje sudara, opremljen tehnologijom Pedestrian Detection za uočavanje prešaka na putu, kao i Intelligent Speed Limit sistem.
Ford Ranger za 2019. stiže i sa sistemom beskontaktnog otključavanja i startovanja motora, dok je brava na vratancima tovarnog prostora konačno integrisana u sistem centralnog zaključavanja.

Redizajnirani model pojaviće se u prodajnim salonima širom Evrope polovinom godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: