Redizajn: Ford Mustang / FOTO

Nakon samo dve i po godine koliko je novi Mustang u prodaji, Ford je odlučio da osveži ovaj legendarni model.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 18.01.2017.

12:53

Redizajn: Ford Mustang / FOTO

S obzirom da stilske intervencije nisu smele da ugroze njegov prepoznatljivi vizuelni identitet, promene na Mustangu su minimalne, iako obuhvataju više elemenata na spoljašnjosti automobila.

Pažljivijim poređenjem sa prethodnikom, može se zapaziti da redizajnirana verzija ima preoblikovane farove, novi prednji branik i restilizovanu masku hladnjaka, koja je sada nešto šira. Osim toga, redizajnirana je i hauba Mustanga, koja je, kako kažu u Fordu, sada spuštena za 20 mm u poređenju sa prethodnom verzijom.
Pozadi, restilizacija je diskretnija i uključuje stop svetla i difuzor na donjem delu branika, dok je GT verzija dobila novi, veći spojler.

Promene su se dogodile i u motorizaciji, pa je tako Ford izbacio iz ponude verziju sa 3.7 litarskim V6 agregatom, koja se slabo prodavala.
Fokus je sada na preostalim varijantama motora, 2.3 litarskoj EcoBoost jedinici i 5.0 V8 pogonskom sistemu, koji se sada opciono može naručiti u kombinaciji sa novim desetobrzinskim automatikom. Što se tiče manuelnog menjača, on je takođe unapređen.

Ford je ujedno ubrizgao dodatnu snagu u V8 agergat, ali nije otkrio sa koliko konjskih snaga će ovaj motor ubuduće raspolagati (u još uvek aktuelnom Mustangu, 5.0 V8 proizvodi 427 ks).

Kada je reč o EcoBoost jedinici, ona će razvijati nešto veći obrtni moment nego do sada.
Restilizovana je i unutrašnjost automobila, tako da je kupcima na raspolaganju opciona 12 inčna digitalna instrument tabla umesto klasičnih instrumenata sa kazaljkama.

U ponudi su tri grafička prikaza - normal, sport i track, pri čemu se na displeju simulira izgled klasičnih analognih instrumenata.

Redizajnirani Ford Mustang na severnoameričko tržište stiže na jesen, nakon čega se očekuje i u evropskim prodajnim salonima.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: