Poslednji Mohikanac: Lancia Ypsilon za 2016.

Četiri godine posle lansiranja treće generacije, Lancia je restilizovala model Ypsilon i produžila mu životni vek.

Podeli

Vozili smo: Lancia Ypsilon 1.2 Gold

Lancia je poslednjih godina izgubila značaj koji je nekada imala u auto-industriji a čini se da grupacija FIAT Chrysler ne zna šta bi sa ovim posustalim brendom.

Postepeno gašenje modela dovelo je do toga je Ypsilon praktično ostao jedni originalni automobil ove italijanske marke na tržištu (i dalje se izrađuje prepakovani Chrysler Voyager sa značkom brenda Lancia, ali planirano je da se do kraja 2015. obustavi i njegova proizvodnja).

Prema ranijim najavama, osveženi Ypsilon ostaće u ponudi bar do 2018.

Promene su najvidljivije na prednjem delu automobila. Preoblikovana maska hladnjaka izgubila je hroimirani okvir i horizontalne lajsne i sada izgleda diskretnije i primerenije automobilu manjih dimenzija kao što je Ypsilon.

U skladu sa novom maskom, redizajniran je prednji branik a kupcima su na raspolaganju dve nove boje eksterijera - “Ivory Chic” i “Blu di Blu”.

Vizuelne promene u kabini su neznatne i obuhvataju nove dezene i materijale presvlaka, drugačiju grafiku instrumet table i restilizovanu ručicu menjača, dok je punicima sada na raspolaganju dodatni prostor od 3 l za odlaganje sitnica.

Verzija sa paketom Gold standardno je opremljena novim UconnectTM multimedijalnim sistemom sa petoinčnim ekranom osetljivim na dodir i komandama na volanu, a vozaču su na raspolaganju i glasovne komande kako bi u vožnji što manje skretao pogled sa puta.

Ponuda motora uključuje dva benzinca, 1.2 litarski sa 69 ks, 0.9 litarski TwinAir Turbo sa 85 ks, i turbo-dizelaša zapremine 1.3 l sa 95 ks.

Na raspolaganju su i dve ekonomične verzije koje pored benzina za pogon koriste tečni naftni gas i komprimovani prirodni gas.

Lancia Ypsilon premijerno je izložena na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu, a u prodaji će se naći tokom jeseni.

Vesti

strana 1 od 45 idi na stranu