Automobili

Ponedeljak, 11.05.2015.

08:29

VW predstavio novi 6.0 litarski W12 motor

Grupacija Volkswagen prezentovala je na simpozijumu o motorima u Beču nekoliko zanimljivih novih pogonskih jedinica među kojima je i dvanaestocilindraš sa preko 600 "konja".

Izvor: B92

Default images

Novi 6.0 litarski W12 twin-turbo TSI motor u stanju je da razvije 608 ks (447 kW) i proizvede maksimalni obrtni moment od 900 Nm.

Motor je namenjen modelima premijum brendova koji su u vlasništvu nemačkog automobilskog giganta, a nastao je kombinovanjem i unapređivanjem tehnologija koje koriste Audi i Bentley.

U Volkswagenu kažu da je u pitanju "najekonomičniji motor sa dvanaest cilindara u segmentu luksuznih automobila".
Kako bi imao što mirniji rad, motor je opremljen sopstvenim adaptivnim sistemom oslanjanja za neutralisanje vibracija.

Volkswagen je napomenuo da je motor pogodan za upotrebu u SUV vozilima, a s obzirom da je namenjen premijum segmentu, može se očekivati da će se koristiti za pogon SUV modela Bentley Bentayga koji je najavljen za 2016. godinu.

U zavisnosti od modela u koje se ugrađuje, novi W12 biće sposoban da vozilo ubrza iz stanja mirovanja do 100 km/h za manje od 4 s dok će maksimalna brzina premašiti 300 km/h.

Pročitajte o novom Volkswagenovom trocilindrašu sa 272 ks

Pročitajte o novom Audijevom turbo-benzincu sa 190 ks

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: