Nova Toyota Auris

Toyota je uoči svetske premijere planirane za Sajam automobila u Parizu objavila prve zvanične fotografije novog Aurisa. Osim standardne verzije u prilici smo da vidimo i hibridni model.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2012.

08:56

Default images

Druga generacija Toyote Auris ima agresivniji izgled u odnosu na prethodnu. Prednjim delom automobila dominira velika maska hladnjaka koja je oblikovana kao na redizajniranom modelu Aygo ili hibridnoj verziji Yarisa.

Dizajn farova prati zakošenu liniju prednje ivice haube. “C” stubovi se sužavaju u kontaktu sa krovom, što doprinosi smanjenju mrtvog ugla na zadnjem delu Aurisa. Stop svetla su sada znatno uža i imaju horizontalnu orijentaciju.
Automobil je dugačak 4.275 mm, a visok 1.460 mm, odnosno 30 mm duži i 55 mm niži od još uvek aktuelne verzije. Širina je ostala nepromenjena i iznosi 1.760 mm, kao i međuosovinsko rastojanje od 2.600 mm.

Prtljažnik prostor je neznatno povećan, tako da je kod standardne verzije dostupna zapremina od 360, a kod hibridne od 127 litara.
U Toyoti kažu da je u zavisnosti od verzije, novi Auris lakši i do 40 kg u odnosu na prvu generaciju ovog automobila.

Model za evropsko tržište proizvodiće se u Toyotinoj fabrici u Velikoj Britaniji i u početku će biti ponuđen sa 1.33 i 1.6 litarskim benzinskim motorima, kao i sa 1.4 litarskim turbo-punjenim dizel agregatom.
Toyota Auris hibrid
U hibridnoj verziji koristiće se 1.8 litarski benzinac u kombinaciji sa elektromotorom.

Pogledajte promotivni video Toyote Auris hibrid:



Više detalja o novom Aurisu biće poznato krajem septembra, nakon njegove premijere u Parizu.

Pogledajte galeriju fotografija novog Aurisa.

Pogledajte kontraverznu japansku reklamu za novi Auris.

Vozili smo: Toyota Yaris Hybrid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: