Automobili

Utorak, 26.06.2018.

16:15

Bentayga najbrži SUV na legendarnom usponu

Bentley Bentayga je zvanično najbrži serijski SUV na svetu na usponu na Pajks Pik.

Izvor: B92

Bentayga najbrži SUV na legendarnom usponu
Foto: Bentley

Jedan od poslednjih premijum modela iz Volkswagen Grupe oborio je rekord za SUV vozila na prestižnom usponu Pajks Pik (Pikes Peak) u Koloradu sa 10:49,9 minuta.

To je daleko od rekorda staze koji je u nedelju postavio "sestrinski" VW I.D. R, ali je rezultat Risa Milena dovoljan za presto u SUV klasi. Prema tvrdnji Bentleya, Milen je bio skoro dve sekunde brži od prethodnog rekorda na stazi dugoj 19,8 kilometara sa 156 krivina.

Milen je prosečno vozio 107 km/h vozilo sa 600 KS i 900 Nm obrtnog momenta iz 6,0-litarskog twin-turbo W2 agregata i minimalno podešenom standardnoj veziji Bentayge.
Foto: Bentley
Foto: Bentley
Foto: Bentley

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: