Automobili

Nedelja, 13.08.2023.

18:30

Toyota radi na unapređenju proizvodnje autonomnih vozila

Kompanija za autonomnu vožnju Poni.ai, u saradnji sa kompanijama Toyota motor Čajna investment (TMCI) i GAC Toyota motor (GTMC), održala je ceremoniju potpisivanja osnivanja zajedničkog preduzeća u Guangdžou, u južnoj kineskoj provinciji Guangdong.

Izvor: B92

Toyota radi na unapređenju proizvodnje autonomnih vozila
Foto: Toyota promo

Kako prenosi Sinhua, tri strane su najavile formiranje zajedničkog preduzeća sa ciljem unapređenja buduće masovne proizvodnje i masovne primene robo-taksija bez vozača. Očekuje se da će nova kompanija biti uspostavljena u toku godine, sa procenjenom investicijom od preko milijardu juana (oko 140 miliona američkih dolara).

Kao deo partnerstva, GTMC će snabdevati Poni.ai brendiranim baterijskim električnim vozilima Toyote, opremljenim Toyotinim redundantnim sistemima za vozila, posebno dizajniranim za razvoj autonomne vožnje L4, saopštila je kompšanija Poni.ai.

Ova vozila će integrisati Poni.ai tehnologiju autonomne vožnje i raditi na Poni.ai platformi za robo-taksi usluge, PoniPilot+. Zajednički napori će pružiti robo-taksi usluge vozačima.

Prema navodima Poni.ai, oni upravljaju sa oko 200 robo-taksija marke Toyota i Leksus u gradovima kao što su Guangdžou, Peking, Šangaj i Šendžen za testove na putu i javne robo-taksi operacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: