Život

Četvrtak, 21.11.2019.

11:32

Ženska dominacija: Lizo pretekla i Bijonse i Tejlor Svift

Pevačica i reperka Lizo sa osam nominacija za muzičke nagrade Gremi, uključujući i one u četiri glavne kategorije, vodi po broju nominacija objavljenim u sredu. Ona je nominovana za album godine sa numerom "Cuz I Love You", za pesmu i ploču godine nominovan je njen hit "Truth hurts", a nominovana je i za najboljeg novog umetnika.

Izvor: B92, Nedeljnik

Ženska dominacija: Lizo pretekla i Bijonse i Tejlor Svift
Foto: GettyImages / Emma McIntyre

Drugi novi umetnici dominirali su na nominacijama za nagrade Gremi, Bili Ajliš i Lil Nas X dobli su po šest nominacija. Pevačica i tekstopisac Ajliš takođe je nominovana u vodeće četiri kategorije, čime je ta umetnica (17) najmlađa u istoriji Gremija koja je to postigla.

Dvadesetogodišnji Lil Nas X je nominovan za tri od četiri glavne kategorije, uključujući i onu za album i za ploču godine za "Old Town Road" duetom sa Bilijem Rej Sajrusom.

Za album godine se takmiče "Cuz I Love You" od Lizo, "When We All Fall Asleep", "Where Do We Go" od Eliš, "7" od Lil Nas X-a zajedno sa albumima Arijane Grande, Bon Ajvera i drugim.

Pevačica Tejlor Svift dobila je tri nominacije, među kojima za pesmu godine s numerom "Lover", a Bijonse, koja je isključena iz vodeće tri kategorije, ima četiri nominacije. Pevačice su pretekle pevače po broju objavljenih nominacijama, pet od osam nominovanih za album godine su žene, i sedam od osam nominovanih za pesmu godine.

Muzičarke takođe predvode u kategoriji za najboljeg mladog umetnika, a u nominacijama za ploču godine su nominacije između žena i muškaraca jednako raspoređene.

Gremi nagrade za 2020. godinu biće uručene na ceremoniji u Stejpls centru u Los Anđelesu 26. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: