Huawei P8 - novi premijum model na tržištu

Premijum pametni telefon iz Kine? Zvuči kao pleonazam, a nije - novi Huawei P8, koji je testirala redakcija "Večernjih Novosti", pokazuje da ovaj proizvođač ima model u rangu jednog "Ajfona ili "Samsunga", samo po nešto nižoj ceni.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

11:45

Default images
Foto: Screenshot

Ona doduše za ovaj telefon nije mala, ali kada se pogleda šta se sve dobija za oko 500 evra, jasno je da je reč o "puno muzike", za umerenu količinu para. Konkurencija i dalje telefon sa ovakvim karakteristikama naplaćuje skuplje.

Atraktivan dizajn (inspirisan iz tradicionalnih kineskih knjiga) i alumunijumsko kućište već u startu razbijaju predrasude o jednom "badžet" telefonu iz najmnogoljudnije zemlje. U uređaju tankom 6,4 milimetra ima mesta za dve SIM kartice, a telefon radi i na 4G mreži sa Kirin 930 64-bitnim procesorom s osam jezgara, za koji kažu da u saradnji s baterijom od 2600 mAh donosi 20 odsto bolje performanse od uređaja slične baterije. Praktično, baterija može da izdrži dan i po normalnog korišćenja.

Prednja kamera snima fotografije u rezoluciji od 13 megapiksela, a optička stabilizacija slike uvek osigurava oštre slike, bez obzira na to da li imate sigurnu ruku. Telefon ima i posebne režime fotografisanja za noćne fotografije, a tu je i opcija za kontrolisanje i snimanje videa s više povezanih androida.

P8 takođe i donosi bolja prilagođavanja u radu u glasnom okruženju ili na vetru. Uz obični P8, Huawei nudi i njegovu P8max verziju, koja sa ekranom od 6,8 inča (1080p) komotno može da "prođe" i kao tablet.

Bez dileme, Huawei ozbiljno napada tržište mobilnih telefona, a upravo bi ovaj model mogao da bude prekretnica u ofanzivi.

Izvor: večernje novosti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: