Tehnopolis

Subota, 14.02.2015.

08:52

Virtuelna realnost uz LG G3

Kompanije LG Electronics i Google učiniće virtuelnu realnost pristupačnom širokoj grupi korisnika, zahvaljujući besplatnom uređaju koji će dobiti kupci LG G3 smartfona.

Izvor: B92

Default images

Ponuda VR za G3 uključuje jedinstveni Google Cardboard set koji će omogućiti vlasnicima LG G3 smart telefona da iskuse raznovrsne VR aplikacije i igrice koje će moći da preuzmu putem Google Play prodavnice.

Zahvaljujući Quad HD displeju LG G3 smart telefona, korisnici će iskusiti visok kvalitet slike.
VR za G3 ima Rear Key funkciju i Boost AMP zvučnik jačine 1W, a može da se kombinuje i sa Bluetooth slušalicama, kao što su LG Tone Infinim.

Dizajn VR za G3 uređaj bazira se na nacrtu za Google Cardboard. Neodijumski magnetni prsten na bočnoj strani povezuje se sa magnetnim žiroskopskim senzorom u telefonu, pa je pretraga menija i aplikacija moguća bez dodirivanja ekrana.

„Iako je još uvek u ranoj fazi, ovo je samo početak razvitka virtualne realnosti koja je do skoro bila skupa i nepristupačna. Google Cardboard je omogućio svim korisnicima da učestvuju u virtuelnom iskustvu, a bićemo i u mogućnosti da približimo ovu tehnologiju budućim programerima, koji će nam jednog dana pokazati kako da poboljšamo kvalitet život uz virtuelnu realnost“, rekao je Kris Ji, potpredsednik i šef marketinških komunikacija kompanije LG Electronics.
„Uz Google Cardboard želeli smo da pružimo mogućnost korisnicima mobilnih uređaja da kreiraju nova, uzbudljiva iskustva“, kaže Endru Nartker, menadžer proizvoda za Google Cardboard.

Promocija VR za G3 počinje ovog meseca na odabranim tržištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: